Glitter gelballetjes Volledige grootte weergeven

Glitter gelballetjes

Gelballetjes zijn water absorberende balletjes die gebruikt kunnen worden als decoratie voor in een vaas, met of zonder bloemen en planten erin.

Deze balletjes zijn iets lichter van kleur en bevatten glitters. 

Meer details


quantity up quantity down

€ 1,09

Deze water absorberende gekleurde gelballetjes zijn een decoratieve vervanger voor aarde voor een verscheidenheid aan planten en bloemen. Deze biologisch afbreekbare, niet-giftige hydro-polymeer gelballetjes groeien als ze in contact komen met water, en worden gelparels die een ideale vochthuishouding handhaven voor planten.

De gelballetjes zijn herbruikbaar, één keer per maand water erbij is voldoende. De gelballetjes zijn ook kleurvast, u kunt dus meerdere kleuren met elkaar mengen voor een prachtig resultaat zonder dat de kleuren in elkaar overlopen. Ideaal voor liefhebbers van planten, die liever geen aarde in hun mooie woning hebben.Gaat u op vakantie? Gebruik de kristallen om uw planten bewaterd te houden.

Natuurlijk kunt u de balletjes ook gewoon gebruiken als decoratie, bijv. in decoratieschalen met theelichtjes, in grote glazen vazen, etcetera.

Instructies voor gebruik:
Voeg een zakje gelballetjes toe aan 750 ml water en wacht 6 tot 8 uur. De gelballetjes absorberen zoveel water als ze kunnen, tot ruim 100 keer hun gewicht. Hoe schoner en zuiverder het water (PH-neutraal), hoe groter de kristallen ballen zullen groeien.

Hetzelfde als u gewend bent voor hydro cultuur planten; was de wortels schoon van aarde voor het planten in een bak met gelballetjes ideaal voor orchideeën Voor snijbloemen voeg extra water toe en zorg ervoor dat de stengels in het water staan. Na verloop van tijd zal de omvang van de balletjes afnemen als gevolg van het verbruik door de plant en verdamping. Afhankelijk van de temperatuur, de vochtigheid van uw huis en plaatsing van de gelballetjes, geeft u ze elke 3 tot 5 weken opnieuw water. De gelballetjes zijn herbruikbaar; gewoon afspoelen met water en ze zijn klaar voor uw volgende project.

Over de gelballetjes:
De balletjes zijn volledig non-toxisch, biologisch afbreekbaar, geurloos en kunnen worden weggegooid zonder gevaar voor het milieu. Ze zullen uw planten ongeveer een jaar voeden, waarna u ze kunt mengen met de aarde in uw tuin of plantenbak, omdat ze hun water absorberende en afgevende eigenschappen behouden totdat ze volledig zijn afgebroken.
Plaats de gelballetjes niet op hete oppervlakken en stel niet te lang bloot aan de volle zon aangezien langduringe verwarming van de waterparels hun structuur beschadigd en kleuren kunnen vervagen.

Één zakje (ongeveer 5g) geeft ruim 100 keer zijn volume (ongeveer 700 ml) na maximaal 10 uur in het water te liggen!

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Glitter gelballetjes

Glitter gelballetjes

Gelballetjes zijn water absorberende balletjes die gebruikt kunnen worden als decoratie voor in een vaas, met of zonder bloemen en planten erin.

Deze balletjes zijn iets lichter van kleur en bevatten glitters. 

Schrijf uw recensie

5 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought: